ZUPA 

Z KUKURYDZĄ I KURCZAKIEM

Składniki na 2 porcje:
  • 100 g filetu z piersi kurczaka
  • 1 duża puszka kukurydzy
  • 1 jajko
  • łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 cebula dymka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paski. Kukurydzę osączyć.

Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać sól i pieprz, zagotować. Wrzucić kawałki kruczka i gotować ok. 5 minut. Dołożyć kukurydzę, wymieszać.

Zupę zagęścić mąką rozprowadzoną 2 łyżkami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia.

Zdjąć z ognia i wlać cienką strużką lekko rozmieszane jajko. Udekorować posiekaną dymką.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Created with Mobirise website templates