Sposób przygotowania:
Jarmuż przelej wrzątkiem na sitku i osusz, dopraw delikatnie solą, oliwą i sokiem z cytryny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Dynię umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Wyłóż na pergamin, dopraw delikatnie solą, oliwą i piecz około 15 minut, aż zmięknie.
W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną w pióra cebulę. Wsyp przyprawy, podsmażaj na wolnym ogniu około 3 minuty.
Do garnka wrzuć upieczoną dynię. Uzupełnij wrzątkiem tak, aby kawałki dyni nieco wystawały. Dopraw solą do smaku. Gotuj około 15 minut, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze około 5 minut. Dodaj ugotowaną komosę, zmiksuj, dopraw w razie potrzeby.
Serwuj z wcześniej przygotowanym jarmużem.
Create a free site - More info