ZIMOWY 

KOMPOT

Składniki:
  • 2 litry wody
  • 300 g dojrzałych, słodkich śliwek
  • 1 duże jabłko (200g)
  • 20 g świeżego imbiru
  • 2 laski cynamonu
  • łyżka goździków
  • łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

W sporym garnku gotujemy wodę. Śliwki i jabłka kroimy w kostkę, imbir w plastry.

Owoce wrzucamy do gotującej się wody, dodajemy laski cynamonu i goździki, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut.

Pod koniec do kompotu dodajemy sok z cytryny, po ostudzeniu przechowujemy w lodówce.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

https://mobirise.com free maker