SMOOTHIE Z MANGO 

I KIWI


Mango - jedno z niewielu owoców egzotycznych o niskim indeksie glikemicznym. Jest doskonałym źródłem witaminy C oraz pektyny (błonnika rozpuszczalnego), która kontroluje poziom cholesterolu we krwi. Zawiera witaminę E, beta-karoten (który organizm zamienia w witaminę A) oraz związki zwane polifenolami o silnych właściwościach przeciwutleniających, chroniących organizm przed chorobami serca i nowotworami.

Składniki na 2 porcje:
  • 1/2  mango
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 1 kiwi
  • 100 g mrożonych jagód (ok. 3/4 szklanki)
  • 225 ml mleka krowiego lub roślinnego np. migdałowego lub owsianego 
  • sok wyciśnięty z ½ limonki

Sposób przygotowania:

Obierz mango ze skórki i odetnij miąższ od pestki.

Obierz imbir, pokrój na mniejsze kawałki, a następnie wydrąż miąższ z kiwi.

Umieść mleko, jagody, mango, kiwi, imbir i sok z limonki w naczyniu blendera i zmiksuj na gładko

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

How to design your own website - Go now