ŚLEDZIE

KORZENNE

Składniki :
  • 400 g śledzia
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • garść rodzynek
  • garść suszonych śliwek
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 2 goździki, 2 kulki czarnego pieprzu, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe 

Sposób przygotowania:

Śledzie namoczyć w wodzie, osuszyć i pokroić w 2 cm paseczki. Rodzynki zalać wrzątkiem (na ok. 10 minut), odsączyć.

W międzyczasie pokroić cebulę w piórka, jabłko obrać i pokroić w kostkę, śliwki posiekać w drobne paseczki. Wymieszać olej, musztardę, sok z cytryny, miód, przyprawę do piernika, ziele angielskie, pieprz, goździki i liść laurowy.

Wszystko połączyć w misce, pozostawić na 1 dzień do przegryzienia. 

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Build your own site - Read more