SAŁATKA 

ze szparagami, szynką parmeńską i brokułami 

Składniki na 1 porcję:
  • 6 łodyg szparagów
  • 50 g brokułów, podzielonych na różyczki (mogą być surowe)
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • garść orzechów włoskich lub słonecznika (uprażonych na suchej patelni i posiekanych)
  • garść świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagi pokrój w długie wstążki i zblanszuj. Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj. 

Orzechy włoskie lub nasiona słonecznika upraż na suchej patelni i posiekaj.

W misce ułóż brokuły, szparagi, kawałki szynki parmeńskiej.

W oddzielnej misce wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem.

Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.

Podawaj z świeżymi listkami bazylii i prażonymi orzechami.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Created with Mobirise site creator