SAŁATKA 

ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

Składniki na 2 porcje:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • duża garść truskawek
  • garść pomidorków koktajlowych
  • rukola, roszponka lub mix sałat
  • 100 g fety
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól i pieprz
  • kiełki rzodkiewki
  • 1/2 garści orzechów włoskich lub nasion słonecznika

Sposób przygotowania:

Szparagi dokładnie umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Gotuj na parze przez około 5-10 minut, sprawdzając ich twardość za pomocą patyczka. Truskawki umyj, oderwij ogonki, następnie pokrój je w ćwiartki. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Fetę pokrój w kostkę. 

Na dno miski wyłóż umytą i osuszoną rukolę, roszponkę lub ulubioną mieszankę sałat. Do miski wrzuć pokrojone szparagi, truskawki, pomidorki i ser feta. Całość przypraw solą i pieprzem. Polej octem balsamicznym i wymieszaj.

Na wierzchu możesz ułożyć prażone orzechy włoskie lub nasiona słonecznika. Udekoruj kiełkami rzodkiewki.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Set up a web page with Mobirise