SAŁATKA 

Z MOZZARELLĄ I POMIDORKAMI

Składniki na 1 porcję:
  • duża garść świeżego, młodego szpinaku
  • 200 g przepołowionych pomidorków koktajlowych
  • 100 g małych kuleczek mozzarelli
  • garść świeżych liści bazylii 
  •  1 łyżka oliwy z oliwek
  •  1 łyżeczka octu balsamicznego
  •  szczypta soli, pieprzu i oregano

Sposób przygotowania:

Do miski włóż liście szpinaku. Ułóż na nim pokrojone pomidorki koktajlowe i kuleczki mozzarelli.

W międzyczasie przygotuj dressing: wymieszaj w małej miseczce 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę octu balsamicznego i przyprawy. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę.

Udekoruj świeżą bazylią.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Designed with Mobirise web template