ROLADKI Z OGÓRKA

I AWOKADO

Składniki na około 30 roladek:
  • 2 ogórki
  • 2 awokado
  • sok z 2 limonek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz 

Sposób przygotowania:

Obieraczką do warzyw obierz ogórki i wyrzuć skórkę. Tą samą obieraczką potnij ogórka na grube paski, zaczynając od jednej strony, a następnie przechodząc do drugiej. Omiń sam środek ogórka, jest zbyt cienki, by utrzymać roladki.

Pokrój awokado, umieść jego kawałki na pasku ogórka i ciasno zwiń każdy z nich.

Gotowe roladki skrop sokiem z limonki i oliwą z oliwek, a następnie posyp solą i pieprzem.

Jeżeli zależy Ci na bardziej wyrazistym smaku, możesz dodać do roladek nieco hummusu.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

How to develop a free website - Check it