ORIENTALNA ZUPA 

Z ŁOSOSIEM

Składniki na 2 porcje:
  • 200 g filetu z łososia (bez skóry)
  • 1 czerwona papryka
  • 1/4 pora
  • 5 cebulek dymek
  • 1 mała marchewka
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • kolendra do dekoracji

Sposób przygotowania:

Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w cienkie plasterki.Cebulki umyć, pokroić na dość duże kawałki. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki.

Obrany imbir zetrzeć na tarce. Do garnka wlać bulion, sos sojowy, sos rybny, imbir i zagotować. Wrzucić warzywa, wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować ok. 10 minut.

Do zupy dołożyć łososia pokrojonego w kostkę o boku 3 cm. Ponownie przykryć i gotować ok. 5 minut.

W razie potrzeby posolić. Przed podaniem wsypać posiekaną kolendrę.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

This page was made with Mobirise