OMLET Z KOZIM SEREM 

I OLIWKAMI


TEN PRZEPIS JEST BEZGLUTENOWY

Składniki:
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • czubata łyżeczka mąki kukurydzianej
  • odrobina oleju rzepakowego lub oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, świeża bazylia
  • warzywa – kilka plasterków cukinii (tyle, by pokryły dno patelni), kilka kawałków żółtej i czerwonej papryki
  • kilka oliwek
  • łyżka twarożku koziego

Sposób przygotowania:

Jajko roztrzep z mlekiem i przyprawami, a następnie dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.

Papryki pokrój w kosteczkę.

Na patelni rozgrzej oliwę i ułóż na niej plasterki cukinii. Smaż ok. 1-2 min. 

Na cukinię wylej równomiernie przygotowaną masę jajeczną, dorzuć pokrojoną paprykę i oliwki.

Przykryj i smaż, aż jajko zetnie się do pożądanej konsystencji. Przełóż na talerz, posmaruj serkiem kozim i udekoruj świeżymi ziołami lub rukolą.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Site was created with Mobirise