10-MINUTOWY

makaron pomidorowy

Składniki na 2 porcje:
  • 300 g makaronu pełnoziarnistego
  • 250 g pomidorów koktajlowych
  • 400 g pomidorów z puszki 
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 400 g czarnej fasoli lub ciecierzycy z puszki
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1 paczka szpinaku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wstaw makaron a w międzyczasie przygotuj sos według poniższego przepisu.

Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę, a następnie chwilę podsmaż. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć je do dużego garnka. Dodaj puszkę pomidorów, przecier pomidorowy, ocet jabłkowy, sól i pieprz i podsmażoną cebulę. Gotuj ok. 5-10 minut, aż powstanie sos.

Fasolę lub ciecierzycę odsącz na sitku i przepłucz, a następnie dodaj do sosu wraz ze szpinakiem.

Gotowy makaron wyłóż na talerz i oblej sosem. Całość skrop oliwą z oliwek i przypraw solą i pieprzem.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Built with Mobirise