SPAGHETTI

LIGHT

Składniki na 2 porcje:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 pomidory
  • 1 puszka pomidorów  
  • 2 szklanki mrożonej włoszczyzny
  • papryka ostra, bazylia, kurkuma, pieprz, rozmaryn, tymianek, sól

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej mięso. Dopraw ulubionymi ziołami, pieprzem i solą. Do mięsa dodaj włoszczyznę.

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pomidory z puszki i duś przez kilka minut. Przypraw ulubionymi ziołami (pieprz, chili, kurkuma, tymianek, sól, oregano, bazylia, rozmaryn itd.).

Po 5 minutach połącz wszystko z sosem i gotuj razem kilka minut. Makaron polej sosem, możesz posypać posiekaną świeżą bazylią. 

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Created with Mobirise - Go here