KULKI

SZARLOTKOWE

Składniki na około 15 sztuk
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • ½ szklanki migdałów (uprzednio namoczonych w wodzie)
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 4-5 daktyli (bez pestek)
  • 2/3 szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Jabłko, cynamon, migdały, wanilię i daktyle zmiksuj na gładką, gęstą masę.

Do ciasta dodaj płatki owsiane, wymieszaj łyżką i zacznij formować kuleczki mniej więcej jednakowej wielkości.

Obtocz je w wiórkach kokosowych i gotowe.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

The web page was created with Mobirise