KARMELKI

MIGDAŁOWE

Składniki na ok 20 sztuk:
  • 400 g daktyli (wypestkowanych)
  • 4 łyżki oleju kokosowego 
  • 3 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
  • 10 łyżek masła migdałowego (przepis na dole)

Sposób przygotowania:

Wrzuć daktyle do rondelka z niewielką ilością wrzątku i gotuj przez około 5 minut, do momentu aż się ze sobą „skleją”.Odcedź daktyle i odstaw do ostygnięcia.

W kielichu blendera umieść masło migdałowe, olej kokosowy, kakao i daktyle i miksuj przez kilka minut aż powstanie gęsta i lepka masa.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wlej na nią powstałą masę i pokrój na małe kostki.

Każdy karmelek dobrze jest zawinąć w kawałek foli spożywczej, żeby się ze sobą nie skleiły.

Włóż tak przygotowane karmelki do zamrażarki na ok. 3-4 godziny aż nie stwardnieją.

Karmelki przechowuj w zamrażarce a przed podaniem nieco ogrzej w temperaturze pokojowej.

PRZEPIS NA

MASŁO MIGDAŁOWE 

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Designed with Mobirise site template