HUMMUS

BURACZANY

Składniki:
  • 800 g ciecierzycy z puszki lub 450 g odsączonej ciecierzycy
    (uprzednio namoczonej i ugotowanej) 
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z 2 cytryn
  • 2 czubate łyżki tahini  
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 obrany, ugotowany i pokrojony burak
  • sól i pieprz 

Sposób przygotowania:

Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera (lub użyj blendera ręcznego) i zmiksuj je wraz z 3 łyżkami wody na kremową masę. 

Przełóż hummus do szczelnie zamykanego pojemnika i przechowuj go w lodówce (do 3 dni).

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Built with Mobirise