PROSTE

GUACAMOLE

Składniki na 2 porcje:
  • 1 awokado
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 1 mała papryczka chili lub suszona
  • Pieprz, sól, kolendra lub natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Awokado rozkroić na pół i usunąć pestkę. Wyjąć miąższ za pomocą łyżki, posiekać w kostkę o wymiarach 0,5 na 0,5 cm. Papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Wycisnąć sok z połówki cytryny, oddzielając pestki. Umyć i posiekać kolendrę.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Gotową pastę wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

This site was started with Mobirise site templates