Sposób przygotowania:
Bataty podgotuj w lekko osolonej wodzie około 4 minut. Szpinak wrzuć do durszlaka i ustaw nad batatami (można użyć garnka do gotowania na parze), gotuj kolejne 4 minuty. Po tym czasie odcedź warzywa i posiekaj szpinak.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj plasterki papryki i smaż ok. 2 minut. Dodaj odcedzone bataty, dymkę i smaż kolejne 2 minuty.
W misce wymieszaj jajka z odrobiną soli, pieprzem i szpinakiem. Część podsmażonych warzyw dodaj do masy jajeczno-szpinakowej, dobrze wymiesza i wlej z powrotem na patelnię. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu ok. 6 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik.
Posyp frittatę parmezanem i wstaw do piekarnika na 3 minuty, aż się zarumieni.
Built with Mobirise