CYNAMONOWE

MUFFINKI

Składniki na około 9 sztuk:
  • 1 dojrzały banan (rozgnieciony widelcem)
  • 240 g ugotowanej białej fasoli (1 puszka)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/4 szklanki syropu klonowego
  • 1/6 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
  • 2-3 łyżki ulubionych orzechów 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (oprócz orzechów) zmiksuj blenderem. Dodaj je na końcu i równomiernie wymieszaj.

Masę przełóż do foremek na muffiny. Piecz około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni. Muffiny powinny być lekko zarumienione.

Przed podaniem można je oprószyć niewielką ilością cukru pudru z dodatkiem cynamonu.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Mobirise website creator - Check it