CHŁODNIK

Z AWOKADO I OGÓRKA

Składniki na 2 porcje:
  • 1 duże awokado, pokrojone w grubą kostkę
  • 2 małe ogórki, grubo pokrojone
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • ½ szklanki kolendry
  • 1,5 szklanki wody
  • sok z ½ limonki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • jogurt naturalny (do dekoracji)
  • szczypiorek np. z dymki (do dekoracji)

Sposób przygotowania:

Zmiksuj blenderem wszystkie składniki (za wyjątkiem jogurtu i szczypiorku) do uzyskania jednolite masy. Jeżeli chłodnik będzie za gęsty, dodaj więcej wody.

Przelej chłodnik do miseczek, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Podawaj z łyżką jogurtu i świeżym szczypiorkiem.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Created with Mobirise web themes