BROWNIE 

Z BATATÓW

Składniki:
  • 2 duże bataty
  • 14 wypestkowanych daktyli
  • 80 g mielonych migdałów (ponad 2/3 szklanki)
  • 100 g mąki z brązowego ryżu lub gryczanej (około 3/4 szklanki)
  • 4 łyżki surowego kakao w proszku
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Obierz bataty, pokrój je na kawałki i gotuj na parze około 20 minut, aż zmiękną.

Kiedy będą już miękkie i zaczną się rozpadać, wyjmij je z naczynia i wrzuć do blendera wraz z daktylami. Zmiksuj na gładką i kremową masę.  

Pozostałe składniki umieść w misce, a następnie dodaj do nich masę z batatów i daktyli. Dokładnie wymieszaj.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przelej masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20-30 minut, tak by na wetkniętym w środek czystym nożu nie było surowego ciasta. 

Wyjmij formę z piekarnika i odstaw na 10 minut do wystygnięcia. To ważny krok, ponieważ brownie potrzebuje czasu, żeby zastygnąć.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Built with Mobirise site templates