BAZYLIOWE

PESTO

Składniki na wiele porcji:
  • 40 g świeżych listków bazylii
  • 20 g orzeszków piniowych
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ząkek czosnku
  • 25 g parmezanu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Do moździerza lub blendera wrzucić czosnek i orzeszki. Utrzeć dokładnie na miazgę. Dodać bazylię i oliwę, nadal ucierać i na koniec dodać ser. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dolać więcej oliwy.

Pesto można przechowywać w lodówce. Najlepiej przełożyć je do słoiczka, a na jego wierzch nalać warstwę oliwy. Przechowywać w chłodnym miejscu lub lodówce.

BĄDŹMY W STAŁYM KONTAKCIE

Dowiedź się więcej o bieżących
wydarzeniach i promocjach

Designed with passion and care by Foodly Moodly © 2018-2022

Mobirise web builder - Find out