Gdzie indziej można znaleźć tak ekstrawaganckie danie jak Zillion Dollar Lobster Frittata, będące najdroższym omletem na świecie? Oczywiście w Nowym Jorku - mieście pełnym przygód i egzotycznych dań kuchni z całego świata. Ta śniadaniowa propozycja, podawana jest z 10 uncjami (około 280 g) kawioru Sevruga i całym homarem.
Malta znana jest z pysznych dań kuchni południowoeuropejskiej. W Margo’s możesz spróbować wyjątkowej pizzy przyrządzonej z ekologicznej mozzarelli z mleka bawolego, trufli z włoskiego Piemontu, dodatkowo zwieńczonej 24-karatowymi listkami złota. Przygotowanie tak spektakularnej pizzy jest dość czasochłonne, dlatego należy zamówić ją z tygodniowym wyprzedzeniem.
To nie jest zwykły hamburger. To istnie dekadenckie danie z delikatnym pasztecikiem wołowym (z najlepszej i najdroższej japońskiej wołowiny Wagyu), który został zrumieniony na maśle. Dodatkowo podawany z smażonym foie gras i sosem na bazie czarnych trufli.
Danie serwowane z Chateau Petrus Bordeaux.
Szef kuchni Paul Medcalf stworzył coś ponadprzeciętnego - Posh Pie. Spektakularne, pikantne połączenie kawałków wołowiny, australijskich homarów, dwóch bardzo rzadkich zimowych czarnych trufli, zamkniętych w cieście zwieńczonym liściem z jadalnego złota.
To wyjątkowe, jadalne dzieło sztuki, przygotowane z włoskiej kassaty przyprawionej Baileys, przetartym irlandzkim kremem owocowym, mango, granatem, płatkami złota i szampanem Dom Perignon. Kawałek tego delikatnego deseru to ręcznie rzeźbiony czekoladowy rybacki szczudlarz (inspiracją była tradycyjna praktyka wędkarska Sri Lanki, którą można do dziś obserwować wzdłuż linii brzegowej), który jest wykończony oszałamiającym kamieniem akwamarynowym o masie 80 karatów.
Aby uczcić otwarcie swojego flagowego sklepu w centrum handlowym Dubai Mall, Bloomsbury Cafe zaprezentowało swoją bogatą, nieporównywalną kreację - ciastko, nazywane najdroższym ciasteczkiem na świecie. Wykonane z delikatnej włoskiej czekolady, 23-karatowego jadalnego złota, wanilii z Ugandy i truskawek zanurzonych w jadalnym złocie.
Mrożona gorąca czekolada, składa się z 14 najrzadszych i najdroższych na świecie ziaren kakaowca z Afryki i Ameryki Południowej oraz wiórków z najdroższej trufli na świecie - la Madeleine au Truffle. Czekolada podawana z pięcioma gramami 24-karatowego jadalnego złota, serwowana w kryształowym kielichu Baccarat Harcourt Crystal (który można później zabrać ze sobą do domu), owinięty 18-karatowym złotem i diamentową bransoletką.
Taco wykonane z najwyższej jakości wołowiny Kobe, truflowego sera Brie, złocistej tortilli (ze złoconymi płatkami), posypane na wierzchu jadalnym 24-karatowym złotem.
Wyjątkowe dzieło Chefa Guilberta. Czekoladowy pudding wykonany jest z czterech różnych, delikatnych, belgijskich czekoladek uformowanych starannie w kształt jaja faberge. Podawany z galaretką szampańską, jadalnym złotym liściem, butelką szampana i kawiorem z najwyższej półki - na wypadek, gdyby gość nie czuł się wystarczająco rozpieszczony.
Czekoladowy pudding musi zostać zamówiony na dwa tygodnie przed terminem, aby dać szefowi kuchni czas na udoskonalenie tego arcydzieła.
Web page was designed with Mobirise